Cosmos FK

Alsens IF - Cosmos FK 1-2 (0-1)

Målskytt Alsen: Sebastian Andersson
Cosmos: John Badesire 2

En hemmamatch på Bleckåsvallen, där revanschlusten var stor hos hemmalaget efter förra veckans överkörning när vi mötte Järpen. Fint väder och ett taggat Cosmos som kvällen till ära hade med sig både trumslagare och megafon som stöd från sidan. Låt vara något entonigt, men ett kul inslag på vallen! Vi saknar dig Lajf!

Matchen började något avvaktande, men Anton Blom i hemmalaget hade redan i början en finfin chans, men hans skott gick tätt över, strax efter så hade Cosmos ett ribbskott och ju längre halvleken led, ju mer tog Cosmos över spelet, vi låg dock bra i försvaret och höll dem ifrån oss, men i ett av få Alsenanfall så bröts en passning, Cosmos startade en snabb omställning på högerkanten och deras ytter gjorde en mycket snygg medtagning i hög fart och kom fri, Mattias räddade men John Badesiri stötte in bollen till 0-1, detta var i minut 23. Alsen hade fortsatt svårt att få till ett eget spel, men hade några hörnor som var farliga. Bl.a. en fin nick av Erik som målvakten gjorde en fin räddning på.
Cosmos var dock överlag spelförande och ledde rättvist när det blev halvtid.

I halvtid gjorde vi om lite i uppställningen och lovade även varandra att kämpa matchen ut.

Starten på andra såg dock lite lika ut som första, men efter ca 10 minuter tog vi tillbaka initiativet, i minut 60 har vi ett fint läge, men skottet blir svagt och går strax utanför, men redan minuten därpå så kämpar vi till oss ännu ett läge, Anton skjuter och på returen så håller sig Basse framme och kvitterar och nu känns det som vi har medvind. Men trots idogt kämpande så får åter denna John Badesire ett läge som han förvaltar och gör 1-2 i minut 70. Nu blir det lite ställningskrig med några halvchanser åt bägge håll. Cosmos börjar backa hem och spela aggresivt, drar också på sig flera frisparkar och gula kort och vi kan flytta fram spelet rejält. Sista 10 har vi en mycket bra period, skapar också ett flertal fina chanser, bl.a har vi två bollar som dansar på mållinjen, men med mycket tur och en duktig målvakt så lyckas Cosmos hålla rent och vinner matchen med uddamålet. I mina ögon efter att ha ägt en halvlek var så skulle matchen slutat oavgjort, men icke sa nicke!

Heder till alla Alsenkillar som kämpar matchen ut. Extra plus idag till målvakten Mattias Johansson samt Johan Oscarsson.
I Cosmos måste även där målvakten Myrland uppmärksammas. Yafet Tekie Kidane var det också en hög nivå på.